Cursusaanbod Stichting Reanimatie Achterhoek

Wij bieden zowel basiscursussen als herhalingen aan. Na een basiscursus kunt u jaarlijks herhaling bij ons doen. Heeft u al een geldig certificaat van een ander opleidingsinstituut dan kunt u bij ons instromen. Hieronder vindt u de verschillende cursussen, mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn vernemen wij dit graag van u.

Basiscursus reanimatie inclusief AED training

Kosten: €40,- inclusief het cursusboekje en koffie of thee.
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur.
Duur: twee avonden.
Locatie:   Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem of op eigen locatie vanaf zes personen.
Wij geven onze basiscursus inclusief AED training. AED staat voor automatisch externe defibrillator, dat wil zeggen het zonodig toedienen van een elektrische schok tijdens een reanimatie. Deze apparaten verschijnen op steeds meer plekken in het normale straatbeeld en kunnen van groot belang zijn bij een reanimatie. De eerste avond bestaat voor een deel uit theorie, er wordt ingegaan op het waarom van reanimatie, oorzaken, gevolgen etc. waarna men ook gelijk praktisch gaat oefenen. Tevens wordt het cursusboekje verstrekt en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De tweede avond staat hoofdzakelijk in het teken van het praktisch toepassen van hartmassage en beademen op een pop, inclusief het gebruik van de AED. De cursus wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 10 cursisten.

Herhalingsles reanimatie met herhaling AED of basis AED


Kosten: €17,50 inclusief het cursusboekje en koffie of thee.
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur.
Duur: één avond.
Locatie:   Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem of op eigen locatie vanaf zes personen.
Als u eenmaal een basiscursus heeft gevolgd wordt u het volgend jaar door ons opgeroepen voor een herhaling. Mocht u in het verleden een basiscursus volwassenen hebben gedaan zonder AED training dan is het mogelijk tijdens een herhaling een basis AED cursus te volgen.

Basiscursus baby en kinderreanimatie


Kosten: in overleg.
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur.
Duur: één of twee avonden.
Locatie:   Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem of op eigen locatie vanaf zes personen.
Wij bieden deze cursus aan in combinatie met een herhalingsles of een basiscursus reanimatie incl. AED training. Als u een basiscursus baby en kinderreanimatie wilt volgen, vraag dan bij opgave naar de mogelijkheden.

Herhaling baby en kinderreanimatie

Kosten: € 20,- inclusief het cursusboekje en koffie of thee.
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur.
Duur: één avond.
Locatie:   Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem of op eigen locatie vanaf zes personen.
Als u een basiscursus baby/kind heeft gevolgd kunt u dit het volgende jaar met de gebruikelijke herhaling combineren. U krijgt dan dus een cursus aangeboden voor een herhaling volwassenen, baby en kind met AED training.

Locatie en planning reanimatie cursussen

U kunt zich individueel opgeven of met meerdere cursisten, mocht u met meer dan vijf personen zijn dan komen wij ook naar een door u gekozen locatie en worden de datum en het tijdstip in overleg vastgesteld. Voor de cursisten die zich individueel opgeven of in kleinere groepen organiseren wij onze cursussen in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Een basiscursus plannen wij op het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn, u ontvangt dan schriftelijk een uitnodiging thuis. Voor de herhalingslessen ontvangt u jaarlijks een oproep, hierbij proberen wij met de planning rekening te houden met bepaalde voorkeuren, bijvoorbeeld niet op dinsdag, etc. Mocht u niet in de gelegenheid die datum te komen vernemen wij dit graag vroegtijdig, zodat er voor u naar een alternatief gezocht kan worden en er een andere cursist op uw plek gepland kan worden.
Om de les kostendekkend voor de Stichting te geven, rekenen wij op uw komst. Helaas zijn wij genoodzaakt om het lesgeld in rekening te brengen als u zonder bericht afwezig bent.

Lesmateriaal

Wij verzorgen het lesmateriaal, we hebben meerdere oefenpoppen en AED's tot onze beschikking. Mocht u als club/vereniging of andere groep voorkeur hebben voor een AED dan kijken we graag naar de mogelijkheden.